Augstās kvalitātes žeņšeņs tiek rūpīgi atlasīts no svaigiem sešu gadu veciem augiem. Pēc tam mēs to sautējam un žāvējam, nenoņemot miziņu. Mitruma līmenim žāvēšanas laikā ir jābūt 14%. Procesa gaitā notiek aptumšanas reakcija, augs kļūst dzelteni-brūns, saglabājot sākotnējo kompakto formu.
Sarkanā žeņšeņa raksturojums
1. Īpašo ingredientu iegūšana apstrādes procesā
Maltols, ginsenozīds Rh2, ginsenozīds Rg3 un vēl 8 veidi īpašo sarkanā žeņšeņa ingredientu.
2. Plašs organismam lietderīgu sastāvdaļu spektrs
Pretvēža komponentes, aktīvas kontroles komponentes, atjaunojošas komponentes, smago metālu neitralizatori u.c.
3. Visbagātākais saponinu komponenšu klāsts
Tos aktīvus saponīnus, kuri spēlē galveno lomu žeņšeņa medicīniskās aktivitātes veidošanā, sauc par ginsenozīdiem. Starp to zināmiem efektiem ir pretvēža, pretiekaisuma un pretstresa iedarbība, novecošanas aizture u.c.
* Saponīnu komponenšu satura tabula
Sarkanais žeņšeņs
|
Baltais žeņšeņs
|
Ķīnas žeņšeņs
|
Amerikāņu žeņšeņs
|
Japāņu žeņšeņs
|
30 sugu
|
22 sugas
|
15 sugu
|
14 sugu
|
8 sugas
|
4. Labākā asimilējamība
Sarkanajam žeņšeņam piemīt labākā asimilējamība, nekā parastam žeņšeņam, jo sarkanais žeņšeņs pāriet apstrādes procesā no sola stāvokļa (sols – koloidāls šķīdums, dispersā heterogēna sistēma ar daļiņām, kuru izmēri svarstās no 1 līdz 100 nanometriem) gēla stāvoklī.
5. Augsta efektivitāte
Žeņšeņa tīkla struktūra ir organizētā tā, ka daudzas lietderīgs vielas tiek glabātas miziņā. Sarkanais žeņšeņs ir tik efektīvs tāpēc, ka to apstrādes procesā neattīra.
6. Žeņšeņs nesasmako pat pēc ilgas glabāšanas
Pēc sautēšanas un izžāvēšanas augs tiek nostiprināts. Arī īpaši enzīmi kļūst neaktīvi – tas neļauj augam pašam sagremot sevi. Tādejādi, pat ilgstošas glabāšanas gadījumā augs nesasmako.