panax-ginseng.1s.lv

panax-ginseng.1s.lv

 Latviski По русский

Kas ir sarkanais žeņšeņs


Augstās kvalitātes žeņšeņs tiek rūpīgi atlasīts no svaigiem sešu gadu veciem augiem. Pēc tam mēs to sautējam un žāvējam, nenoņemot miziņu. Mitruma līmenim žāvēšanas laikā ir jābūt 14%. Procesa gaitā notiek aptumšanas reakcija, augs kļūst dzelteni-brūns, saglabājot sākotnējo kompakto formu.

Sarkanā žeņšeņa raksturojums

1. Īpašo ingredientu iegūšana apstrādes procesā 
Maltols, ginsenozīds Rh2, ginsenozīds Rg3 un vēl 8 veidi īpašo sarkanā žeņšeņa ingredientu.

2. Plašs organismam lietderīgu sastāvdaļu spektrs 
Pretvēža komponentes, aktīvas kontroles komponentes, atjaunojošas komponentes, smago metālu neitralizatori u.c.

3. Visbagātākais saponinu komponenšu klāsts 
Tos aktīvus saponīnus, kuri spēlē galveno lomu žeņšeņa medicīniskās aktivitātes veidošanā, sauc par ginsenozīdiem. Starp to zināmiem efektiem ir pretvēža, pretiekaisuma un pretstresa iedarbība, novecošanas aizture u.c. 


Saponīnu komponenšu satura tabula

Sarkanais žeņšeņs

Baltais žeņšeņs

Ķīnas žeņšeņs

Amerikāņu žeņšeņs

Japāņu žeņšeņs

30 sugu

22 sugas

15 sugu

14 sugu

sugas

4. Labākā asimilējamība 
Sarkanajam žeņšeņam piemīt labākā asimilējamība, nekā parastam žeņšeņam, jo sarkanais žeņšeņs pāriet apstrādes procesā no sola stāvokļa (sols – koloidāls šķīdums, dispersā heterogēna sistēma ar daļiņām, kuru izmēri svarstās no 1 līdz 100 nanometriem) gēla stāvoklī.

5. Augsta efektivitāte 
Žeņšeņa tīkla struktūra ir organizētā tā, ka daudzas lietderīgs vielas tiek glabātas miziņā. Sarkanais žeņšeņs ir tik efektīvs tāpēc, ka to apstrādes procesā neattīra.

6. Žeņšeņs nesasmako pat pēc ilgas glabāšanas 
Pēc sautēšanas un izžāvēšanas augs tiek nostiprināts. Arī īpaši enzīmi kļūst neaktīvi – tas neļauj augam pašam sagremot sevi. Tādejādi, pat ilgstošas glabāšanas gadījumā augs nesasmako.

Komentāri (0)  |  2012-04-22 09:41  |  Skatīts: 2042x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ